П`ятниця, 29.03.2024, 09:17

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Березень » 22 » Голос безсмертний Тараса…
13:53
Голос безсмертний Тараса…
Щовесни, коли тануть сніги
Ми вшановуємо свято Шевченка        
 Він наша гордість і слава,   
 Рідного слова окраса…     
                                                                                                             
  В перші дні березня жителі всієї України вшановують пам'ять про великого митця українського слова - Тараса Шевченка. Наше селище Гостомель не стало винятком 11 березня 2011р. в місцевому культурно-оздоровчому центрі відбувся святковий концерт присвячений творчості Тараса Шевченка. Тут зібралися шанувальники його поезії: вихованці Центру творчості, аматорський народний хор «Криниця», учні ЗОШ №13 та місцеві жителі.      Серед почесних гостей, які прийняли запрошення, на заході був присутній заступник голови селищної ради Саєнко В.М.. Звертаючись до присутніх, він наголосив, що Тарас Шевченко залишається найсучаснішім поетом України, який у своїх творах пророкував відродження української нації і незалежність держави. В цей день в залі звучала його поезія та пісні і кожен охочий міг пізнати і осягнути Шевченка, який увійшов у кожен дім не лише "Кобзарем”, а й своєю життєвою позицією Великого Українця.
  У програмі концерту був виступ аматорського народного хору «Криниця», який виконав українські народні пісні на слова Т. Шевченка: «Ой чого ж ти почорніло зеленеє поле», «Бандуристе - орле сизокрилий», «Уперетику ходила» , «Думи мої…», «Садок вишневий коло хати», «Реве та стогне Дніпр широкий» ті інші. Поезію Кобзаря читали Чернявський Владислав та Ярослав Левченко. Ведучі декламували вірші Кобзаря та розповідали про найбільш важливі сторінки його життя. У виконанні юних артистів Центру творчості прозвучали уривки з поетичних творів Т.Шевченка та українські народні пісні «Кобзарська слава», «Віночок пісень» та інші. Особливо захоплення викликала пісня «Зоре моя вечірняя» у виконанні Байцер Катерини під акомпонимент бандури Коваленко Л.С. Зал зачаровано спостерігав за подіями на сцені, де як у чарівному дзеркалі постали події з життя великого Кобзаря.            
   Прекрасним завершенням концерту стало традиційне виконання всіма присутніми Шевченкового «Заповіту».
    Такі мистецькі години повинні стати в нашому селищі традиційними. Ця подія дає змогу іще глибше знайомити молодь з творчістю українського генія.
Переглядів: 942 | Додав: ctdu | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Опитування

Чи подобається вам жити у Гостомелі?
Всього відповідей: 15

Пошук

Расходомеры топлива