Субота, 20.04.2024, 15:42

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2011 » Лютий » 1 » Екскурсія до бібліотеки
13:44
Екскурсія до бібліотеки
 
                  
  
        Книга – це невичерпне джерело знань,
надбаних людством протягом багатьох років
  Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, прилучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій. Книга – це один з головних засобів навчання.
  Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотекар допомагає педагогам залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотекарі приділяють велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними. Гостомельська бібліотека тісно співпрацює з Центром творчості дітей та юнацтва м. Ірпеня, разом вони проводять літературні години та книжкові виставки. Тому саме пішли на екскурсію до селищної бібліотеки вихованці гуртка «Хочу все знати!» (керівник
Луценко І.В.) Центру творчості дітей та юнацтва і учні ЗОШ №13: класи 7-б (керівник Смик Т.Р.),
8-б (керівник Конюшок Н.М.), 8-в (керівник Прокопенко С.П.) 27 січня 2011 року.
   У оновлених, світлих та затишних приміщеннях бібліотеки на нас чекали ініціативні працівники – професіонали своєї справи, які завжди поспішають на допомогу своїм відвідувачам. На порозі до знань нас зустрічали привітною посмішкою та прагненням допомогти: Єжик Ольга Миколаївна, яка очолює бібліотеку, та Ярмаченко Наталія Василівна – бібліотекар. Під їх керівництвом фонд бібліотеки постійно поповнюється літературою з актуальних профільних тем, а також і художньою літературою.
   Дітям було цікаво дізнатися, що процес бібліотечного обслуговування досить складний та насичений безліччю спеціальних операцій та процедур, без яких доступ читача до потрібних документів неможливий! А за останній період працівники бібліотеки докладали багато зусиль для покращення довідково-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів. Не стояла осторонь і місцева влада, яка нещодавно зробила в бібліотеці косметичний ремонт приміщень і фасаду будівлі. Тепер наша селищна бібліотека забезпечує вільний доступ користувачів до краєзнавчих, вітчизняних і світових інформаційних ресурсів, відповідає за вичерпне формування і збереження краєзнавчого бібліотечного фонду і має стати одним з найважливіших стратегічних ресурсом розвитку Гостомеля. Але, на жаль, їм не вистачає сучасних комп’ютерів, які є зараз майже всюди, а також сайта, який би допомагав почуватися в стінах бібліотеки впевнено та давав змогу відшукати саме ту інформацію, яка цікавить відвідувача.
   В Гостомельській бібліотеці часто проходять презентації книг, книжкові виставки, огляди літератури, індивідуальні бесіди при виборі книг, групові екскурсії до бібліотеки та бібліотечні уроки.
   Діти, які побували на екскурсії мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. Всім дуже сподобалася цікава та пізнавальна екскурсія.
Переглядів: 2689 | Додав: ctdu | Рейтинг: 3.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Опитування

Який з гуртків вам подобається найбіль за всі?
Всього відповідей: 18

Пошук

Расходомеры топлива